Αυτό το search engine optimization tip είναι μέρος των 10 SEO Tips για να διπλασιάσετε τις επισκέψεις σε 10 εβδομάδες.

Αν έχεις εφαρμόσει στην πράξη το προηγούμενα tips (Tip #3),  θα πρέπει να έχεις πλέον μια ιστοσελίδα πιο φιλκή από πλευράς SEO, με φρέσκο, επίκαιρο περιεχόμενο που ανανεώνεται.’

Ωρα λοιπόν για δημοσιοποίηση και προώθηση μέσω κοινωνικών δικτύων!

Social Media

Flickr, Jason Howie

1. Δημιούργησε λογαριασμούς και φτιάξε τα προφίλ σου

Όλες οι εταιρείες και οι επαγγελματίες εκμεταλλεύονται πλέον τη δύναμη που τους παρέχουν τα social media. Δώσε βάση στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες  δηλαδή :

  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • Linkedin

Πρόσεξε το κάθε προφίλ που θα δημιουργήσεις να είναι ολοκληρωμένο και άρτιο από πλευράς εμφάνισης και πληροφοριών. Πχ: η Facebook Business Page να έχει σωστό μέγεθος cover page και να περιέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες για την επιχείρηση.

2. Άρχισε να δραστηριοποιείσαι – Get Social!

Άρχισε να ανεβάζεις περιεχόμενο και να συνδέεσαι με το κοινό σου, επεκτείνοντας τον κοινωνικό κύκλο σου στα social media.

Το περιεχόμενο του blog που έχεις φτιάξει μπορεί να διαμοιραστεί από τα κοινωνικά δίκτυα, αυξάνοντας έτσι τους επισκέπτες στο site, δημιουργώντας περισσότερο ενδιαφέρον γύρω από το brand, αυξάνοντας τα leads και το engagement με το κοινό.

Φρόντισε επίσης να ανανεώνεις τακτικά το περιεχόμενο στους λογαριασμούς σου και να παραμένεις ενεργός στα προφίλ σου, γιατί ένα ανενεργό προφίλ με μηδενική δραστηριότητα δεν έχει αξία.

Φυσικά μιλάμε πάντα για περιεχόμενο ποιοτικό και σχετικό με το πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας.

3. Πλεονεκτήματα SEO

Από πλευράς SEO και μόνο, τα πλεονεκτήματα παρουσίας στα social media είναι προφανή, αφού οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλά τα αποτελέσματα από social media πηγές, και καλό θα ήταν να αρχίσεις να δίνεις τροφή στη Google μέσω των κοινωνικών προφίλ .

Επίσης, το να κάνεις integrate τα social media στο blog σας θα σε διευκολύνει στο να διαμοιράζεσαι αυτοματοποιημένα τις καταχωρήσεις σου σε όλα τα κοινωνικά σας δίκτυα.

Μία ακόμη αποτελεσματική μέθοδος που θα βελτιώσει το user experience στο site σου, καθώς και την social media παρουσία , είναι να ενσωματώσεις κάποιο plugin για social sharing/likes στις επιμέρους σελίδες του site σου.

Eιδικά αν πουλάς προϊόντα και έχεις πολλές επιμέρους εικόνες και περιγραφές για τις οποίες θα μπορούσες να ενθαρρύνεις το σχολιασμό και την επιβράβευση από το κοινό σου μέσω social media εικονιδίων και σχολίων.


Τέλος, μην ξεχνάς πως το κάθε social media κανάλι έχει διαφορετικό χαρακτήρα και κοινό, και θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα το να γνωρίζεις ή να μάθεις στην πορεία το κοινό σου (φύλο, ηλικία, τοποθεσία, background κτλ), ώστε το περιεχόμενο που του δίνεις να είναι το βέλτιστο δυνατό, σχετικό και στοχευμένο.

Αυτό το search engine optimization tip είναι μέρος των 10 SEO Tips για να διπλασιάσετε τις επισκέψεις σε 10 εβδομάδες.